Webchats

Uit ChattersPlaza Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fout in widget AdSense: unable to write file /home/admin/domains/wiki.chattersplaza.nl/public_html/extensions/Widgets/compiled_templates/wrt60ca6a316c6121_57593715

Wat is een Webchat?

Een chattersplaza Webchat is een chatapplicatie die u via uw browser kunt openen zonder enige vereiste software te installeren. Het enige dat u nodig heeft is een browser (Chrome, Firefox, Edge, Safari, etc.)

U kunt 5 manieren vinden op de hoofdpagina voor het aanmaken van een webchat voor uw website! 1. De standaard 2. Een eigen gekozen style 3. Eigen gekozen style met radiostream. 4. Eigen achtergrond 5. Eigen achtergrond met radiostream

Maak hem dan nu hier aan: Maak je chatbox!!

De Standaard Webchat

Hier hoeft u alleen maar een naam op te geven voor uw chatbox naam zonder # (hekje)

Eigen gekozen style

Ook hier geeft u de naam, maar verder kunt u kijken naar welke style u het beste past, tevens de status afbeeldingen kunt u kiezen Microfoon aan of uit En Prive gesprekken aan of uit zetten.

Radio stream

Dit is het zelfde als hierboven, alleen met de mogelijkheid om er een radio stream aan toe te voegen. Let wel op, de radio stream is dus de stream server hostnaam of IP adres en zonder HTTP ervoor. Bijvoorbeeld: http://stream.chattersplaza.nl:8000/ is mijn radio stream, dan vult u alleen in: stream.chattersplaza.nl:8000

Eigen achtergrond

Sinds kort is het ook mogelijk om je chatbox zo te maken zoals je hem zelf wilt, zelfs met een unieke eigen achtergrond. Upload deze op je eigen site, kopieer de link en vul deze in in de generator. Je ziet gelijk het voorbeeld! Let wel op dat de afbeelding verplicht via een "https" verbinding (website) gaat, anders word deze niet weergegeven.

Eigen achtergrond met radiostream

Om het nog leuker te maken, hebben we dus ook de optie ingebouwd bij het hebben van een radiostream, zelfde manier als hierboven, maar dan met radiostream.

Verzoekserver

Vanaf vandaag hebben al de radiochats gehost door chattersplaza nu ook de mogelijkheid om een verzoekbutton toe te voegen. De verzoekbutton geeft een popup venster naar de verzoekformulier van de chatroom. In de generator staat deze nu standaard ingevuld. Heb je geen verzoekserver en heb je deze button niet nodig? Geen nood, laat deze dan helemaal leeg!

Waarom heeft chattersplaza SSL (HTTPS) voor de chats?

Wij van chattersplaza hebben gekozen om alle door chattersworld gehoste webchats te laten verlopen via een beveiligde verbinding, omdat het voor uw veiligheid veel beter is alles wat u verstuurd over internet is dan versleuteld en word dan alleen door de eindgebruiker ontvangen (in dit geval de chatters)

Bovendien zonder deze beveiligde verbinding, zijn er een aantal zaken die niet meer zullen werken in diverse browsers. Denk daarbij aan: Chrome, Firefox, Safari en Edge.

Ik heb een eigen gehoste webchat, moet ik dan ook over op SSL?

Daar kunnen wij heel makkelijk op antwoorden. Dat antwoord daarop is namelijk JA, als u gebruik wilt maken van alle functies op de webchat (denk aan webcam, microfoon, etc...) zult u via HTTPS (SSL) de webchat moeten runnen.

Standaard ondersteunt de webchat geen SSL verbinding en zult u het adobe flashlogo blijven zien als u deze gedownload heeft van de lightIRC pagina. Dit kunt u makkelijk oplossen door bepaalde scripts in de html pagina aan te passen van http:// naar https://

Waarom heb ik een driehoekige uitroepteken bij mijn webchat?

Als u een door chattersplaza gehoste webchat gebruikt met de stream functie, kan het inderdaad voorkomen dat u een waarschuwingsmelding ziet in uw adresbalk. Dit geeft aan dat uw stream geen https (SSL) ondersteunt.

Wilt u dit oplossen, kunt u wellicht bij uw stream provider terecht, zij kunnen u verder helpen om uw stream SSL beveiligt te maken. LET OP: Niet elke streamprovider ondersteunt dit.

Kan ik voor hulp in #help terecht?

Voor vragen omtrend de webchats, kunt u in #help terecht, betreffend de stream, zult u contact moeten opnemen met uw stream provider.

Fout in widget AdSense: unable to write file /home/admin/domains/wiki.chattersplaza.nl/public_html/extensions/Widgets/compiled_templates/wrt60ca6a316ea957_21147113