Nicknaam

Uit ChattersPlaza Wiki
Versie door Remon (overleg | bijdragen) op 25 okt 2020 om 11:11
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fout in widget AdSense: unable to write file /home/admin/domains/wiki.chattersplaza.nl/public_html/extensions/Widgets/compiled_templates/wrt61ec46bf3901c1_20253047

Hoe verander ik mijn nickname?

Je nickname kunt je veranderen door dit te typen: /nick nieuwenickname

Waarom moet ik mijn nickname registreren?

Op Chattersworld moet je je nickname registreren als je een eigen chatroom wilt registreren. Een ander voordeel is dat een ander geen gebruik kan maken van jouw nickname, als iemand toch inlogt met jouw nickname, zal deze na 60 seconden veranderen in een willekeurige Gast-nickname.

Waarom je nicknaam registreren

Je nicknaam registreren is geen verplichting om te kunnen chatten in chatrooms. Maar als je zelf een chatroom wil registreren is dit wel een vereiste. Ook als iemand je toegangsrechten wil geven tot een chatroom is het aangeraden om je nicknaam te registreren.

Een groot voordeel dat je hebt als je nicknaam geregistreerd is, is dat andere chatters jouw nicknaam niet kunnen gebruiken. Met andere woorden, je nicknaam blijft je eigen nicknaam zonder dat anderen er gebruik van kunnen maken.

Je nicknaam registreren

Je kan je nicknaam registreren met het commando: /ns REGISTER <wachtwoord> <e-mail>

Bijvoorbeeld: /ns REGISTREER iLovePokemon [email protected]

Inloggen op je nicknaam

Om in te loggen op je nicknaam moet je het volgende commando uitvoeren: /ns <nicknaam> ID <wachtwoord>

Bijvoorbeeld: /ns Jan ID iLovePokemon

Vaak kan je (bijvoorbeeld bij de flash webchat) al een wachtwoord ingeven wanneer je op de chat komt, wanneer dit geval is zal je automatisch worden ingelogd en hoef je het bovenstaande commando niet te gebruiken.

Automatisch chatrooms toetreden na het inloggen op je nicknaam

Je kan instellen dat wanneer je op de chat komt en inlogt op je nicknaam, je automatisch in een of meerdere chatrooms zal komen. Hiervoor kan je gebruik maken van de AJOIN functie.

Een chatroom toevoegen aan je AJOIN lijst

Om een chatroom toe te voegen aan de AJOIN lijst gebruik je het commando /ns AJOIN ADD <#chatroom>.

Bijvoorbeeld: /ns ADD AJOIN #Help

AJOIN lijst opvragen

Om een lijst te krijgen van de chatrooms die je automatisch zal toetreden wanneer je op je nicknaam inlogt kan je het commando /ns AJOIN LIST gebruiken.

Een chatroom van je ALIJOIN lijst verwijderen

Om een chatroom van je AJOIN lijst te verwijderen kan je het commando /ns AJOIN del <#chatroom> gebruiken.

Bijvoorbeeld: /ns AJOIN del #Help

Je wachtwoord veranderen

/NS SET PASSWORD <nieuwachtwoord>

Je nicknaam verwijderen

Als je je nicknaam wil verwijderen kan je dit doen met het commando /ns DROP <nicknaam>.

Bijvoorbeeld: /ns DROP Maz

Opgelet! Als je dit doet ben je ook al je geregistreerde chatrooms of je toegangsrechten op andere chatrooms kwijt.

Mijn internetverbinding was verbroken en nu is mijn nickname nog in gebruik!?

Het is zo dat als je verbinding met de server wordt onderbroken door een of andere reden (niet door uit te loggen), dat je nickname nog in gebruik kan zijn zonder je dit zelf weet, dit word ook wel een ghost genoemd. Je kunt hier iets tegen doen als de nickname is geregistreerd. Je typt dan: /ns recover nickname password Bij nickname vul je de nickname in van de originele nickname. Als je nickname niet is geregistreerd, zal de ghost na enkele seconden wegvallen van de server en kun je jouw nickname weer gebruiken.

Ik identificeer mij niet voor mijn nickname en toch wordt ik geen gast, hoe kan dat?

Als je jouw nickname hebt geregistreerd, slaat onze server ook je hostmask op. Als jij dus inlogt op de server, via dezelfde internetverbinding, herkent de server je aan je hostmask en verandert jouw nickname niet naar Gast89403. Om te voorkomen dat een ander op deze manier toch jouw naam kan gebruiken typ je /ns set secure on.

Hoe wijzig ik het e-mailadres dat gekoppeld is aan mijn nickname?

Het is belangrijk om te zorgen dat het emailadres wat je hebt opgegeven bij registreren van je nicknaam werkt, want bij het kwijtraken van je password krijg je via dit mailadres je password gemaild. Als je e-mailadres veranderd is, en je wilt dit aanpassen dan kan dit via: /ns set email nieuwe-mailadres. Bijvoorbeeld: /ns set email [email protected]