SSL

Uit ChattersPlaza Wiki
Versie door Remon (overleg | bijdragen) op 3 mei 2020 om 14:01
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat is SSL?

Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de server en bezoeker. Een SSL-verbinding kunt u eenvoudig herkennen aan de url (https://www.chattersplaza.nl). Daarnaast geeft een goede browser ook aan dat de lijn beveiligd is door middel van een klein slotje voor de URL of een groene balk.

Waarom heeft chattersplaza SSL (HTTPS) voor de chats?

Wij van chattersplaza hebben gekozen om alle door chattersplaza gehoste webchats te laten verlopen via een beveiligde verbinding, omdat het voor uw veiligheid veel beter is alles wat u verstuurd over internet is dan versleuteld en word dan alleen door de eindgebruiker ontvangen (in dit geval de chatters)

Bovendien zonder deze beveiligde verbinding, zijn er een aantal zaken die niet meer zullen werken in diverse browsers. Denk daarbij aan: Chrome, Firefox, Safari en Edge.

Ik heb een eigen gehoste webchat, moet ik dan ook over op SSL?

Daar kunnen wij heel makkelijk op antwoorden. Dat antwoord daarop is namelijk JA, als u gebruik wilt maken van alle functies op de webchat (denk aan webcam, microfoon, etc...) zult u via HTTPS (SSL) de webchat moeten runnen.

Standaard ondersteunt de webchat geen SSL verbinding en zult u het adobe flashlogo blijven zien als u deze gedownload heeft van de lightIRC pagina. Dit kunt u makkelijk oplossen door bepaalde scripts in de html pagina aan te passen van http:// naar https://

Kan ik zomaar SSL gebruiken op mijn webhostserver?

Nee: U heeft hier uiteraard wel een eigen SSL certificaat voor nodig, deze kunt u bij verschillende ondernemingen aanschaffen. Wij kunnen ook niet helpen deze voor u te installeren.

Kan ik voor hulp in #help terecht?

Echter kunnen wij hier verder geen ondersteuning aangeven en is dit verder uw eigen verantwoordelijkheid. Mocht u niet weten hoe u uw webchat via SSL kunt laten werken, neem dan een webchat via onze website.

Fout in widget AdSense: unable to write file /home/admin/domains/wiki.chattersplaza.nl/public_html/extensions/Widgets/compiled_templates/wrt61eb5876531259_88451675