Verbinden

Uit ChattersPlaza Wiki
Versie door Remon (overleg | bijdragen) op 2 mei 2020 om 21:31
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kan ik ook via een programma chatten?

Ja dat kan. Het bekendste programma dat je kunt downloaden om te chatten is mIRC. Voor Linux kan je het programma XChat gebruiken en op Mac OS X is Colloquy een goede keuze. Tegenwoordig bestaan er ook mobiele IRC programma's om op IRC te komen via je smartphone. Zo heb je Andchat voor Android en IRC999 voor iPhone.

Oke, ik heb een IRC programma. En nu?

Met de meeste programma's kan je in de typbalk gelijk beginnen met het connectie commando te typen. De meest voorkomende is: /server irc.chattersplaza.nl:+6697 -j #hiereenroomnaam In het geval van mIRC kan je de server ook eenvoudig toevoegen in de serverlijst van mIRC zodat deze dan ook weer automatisch op start zodra je mIRC opstart. Hier een voorbeeld: /server -a irc.chattersplaza.nl -p +6697 -g chattersplaza -d chattersplaza gevolgd door de volgende commando: /server chattersplaza. Als je met een Linux commandline based programma werkt, bijvoorbeeld Irssi, typ dan: /connect irc.chattersplaza.nl:+6697.

Kan ik om hulp vragen in de #help room?

Voor basis verbindingsvragen kan je naar #Help komen voor hulp. Verder geven wij geen ondersteuning aan deze programma's en zul je de wiki pagina's moeten bezoeken om verdere ondersteuning te krijgen. Wij zullen je helpen met het maken van verbinding naar onze servers en vervolgens jouw eigen chatroom, maar daar houdt het dan ook verder mee op.

Wij helpen NIET met eigen scripts

Fout in widget AdSense: unable to write file /home/admin/domains/wiki.chattersplaza.nl/public_html/extensions/Widgets/compiled_templates/wrt61ec4149068cd5_44476104

Externe handige links